TOPlist

Ochutnávka novinek: Galaxy Note 5 a Galaxy S6 edge+ pozují na nových fotografiích

 

Jak se v poslední době sluší a patří, každý nadcházející smartphone se musí dočkat svého předčasného odhalení na „špionážních” fotografiích. Stejný osud nemohl minout ani dlouho očekávané modely Samsung Galaxy Note 5 a Galxy S6 edge+. Všechny zveřejněné snímky v podstatě potvrzují všechny dřívější spekulace. V případě Galaxy S6 edge+ půjde o většího sourozence aktuální vlajkové lodi, jejíž debut se odehrál v březnu letošního roku. 

   

Fotografie phabletu Galaxy Note 5 prozrazují relativně tenké rámečky displeje a navázání na současný designový jazyk. Obě novinky dorazí s operačním systémem Android v jeho čerstvé verzi 5.1.1 a grafickou nadstavbou TouchWiz. Mezi očekávané parametry patří displej s technologií Super AMOLED a Quad HD rozlišením. Poslední zvěsti dále avizují přítomnost 32GB interního úložiště a slotu na paměťové microSD. Srdcem novinky se údajně stane ePoP čipset Exynos 7422 kombinující procesor, GPU a operační paměť.

   

Pro zachycení momentek a videí poslouží hlavní fotoaparát s rozlišením šestnáct megapixelů a čelní 5Mpx kamerka. Chybět pochopitelně nebude ani vysouvací stylus obohacený o další tlačítko na vrchní straně. K představení obou novinek má podle dosavadních predikcí dojít již 13. srpna na samostatné akci v New Yorku. Za tímto krokem stojí údajná snaha Samsungu předběhnout Apple a jeho nové iPhony.

Autor článku Richard Streit
Richard Streit
Redaktor serveru SMARTmania.cz, fanoušek mobilní a výpočetní techniky. Vyznává a aktivně provozuje adrenalinové sporty. Mezi další zájmy patří hudba, příroda a moderní vědy. Jeho velkou vášní je Apple a partnerský web CeskyMac.cz.

Kapitoly článku