TOPlist

Spekulace: Galaxy Note 5 přijde také v dual SIM variantě a se slotem na paměťovou kartu

Nová generace tabletofonu Samsung Galaxy Note 5 by měla být představena už 13. srpna v New Yorku. Jihokorejský gigant by zde rovněž měl představit Galaxy S6 edge+ se zakřiveným displejem a ve hře je také tablet s mírně zaobleným zobrazovacím panelem (více informací). Výrobci se tentokrát u prvních dvou jmenovaných novinek nepodařilo uhlídat vzhled ani hardwarové parametry, takže už nějakou dobu víme, jak telefony budou vypadat a jakou výbavu nabídnou.

 
Takhle bude vypadat Galaxy Note 5 a Galaxy S6 edge+

Podle posledních spekulací, které potvrzuje také @evleaks to vypadá, že gobální verze Galaxy Note 5 nenabídne slot na paměťové karty a uživatel si tak bude muset vystačit pouze s kapacitou interní paměti, která by měla být 32/64 a 128 GB. Některé zdroje ale hovoří pouze o jedné verzi s 32GB úložištěm, což se nám nezdá příliš pravděpodobné.

 

Samsung údajně pracuje ještě na dual SIM variantě s hybridním slotem, který půjde využít buď pro nanoSIM nebo pro paměťovou kartu microSD. Tato verze by ale měla být určena pouze pro specifické trhy a je tedy docela možné, že se s ní v České republice a na Slovensku vůbec nesetkáme.

  

Note 5 dostane do výbavy osmijádrový čipset Exynos 7420 z produkce Samsungu, který doplní 4 GB RAM. O zobrazování se postará 5,66″ Super AMOLED displej s Quad HD rozlišením. Pro fotografování bude připraven 16Mpx snímač s optickou stabilizací obrazu, přední kamerka nabídne 5Mpx rozlišení. Operační systém Android 5.1.1 tradičně doplní uživatelská nadstavba TouchWiz.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku