TOPlist

Samsung Galaxy Note 5 má dostat větší displej, lepší baterii a USB-C

Podle spekulací z posledních týdnů se od Samsungu v letošním roce dočkáme mnoha telefonů (např. Galaxy S6 Plus, S5 Neo, A8 či J5 a J7), tabletů (Galaxy Tab S2 či Tab E) či nositelné elektroniky (kruhové hodinky Gear A). Chybět nebude ani nová generace tabletofonů Galaxy Note s pořadovým číslem pět, k jejímu představení by mělo dojít v září v rámci berlínského veletrhu IFA. Internetem se začaly šířit první informace o očekávané výbavě.

 
Samsung Galaxy Note 4 

Poslední dvě generace Note měly displej s úhlopříčkou 5,7″, příští model má údajně dostat Super AMOLED panel s úhlopříčkou 5,89″ a Quad HD rozlišením. Narůst má i kapacita baterie na 4 100 mAh, i přesto si novinka utáhne opasek z 8,5 na 7,9 mm. Nabíjení a datové přenosy by měly probíhat skrze nový oboustranný konektor USB typu C, k ukládání souborů má sloužit rychlá paměť UFS 2.0, kterou se aktuálně pyšní modely Galaxy S6 a S6 edge. Tabletofon se údajně dočká i nové čipové sady, která by mohla vzejít z Exynosu 7420.

  

O zakřivené variantě Galaxy Note 5 zatím nepadlo ani slovo, její neuvedení by nás však překvapilo. Na potvrzení či vyvrácení výše uvedených specifikací si však budeme muset ještě nějaký měsíc počkat. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku