TOPlist

Samsung chce inovovat kovovou řadu Galaxy A. Známe parametry nových modelů (aktualizováno)

Aktualizováno 31. října, 19:00: Přidány specifikace modelu Samsung Galaxy A5

Představením smartphonu Galaxy Alpha začala loni v srpnu u Samsungu doba kovová, která se následně projevila na rodině telefonů Galaxy A; ta je aktuálně tvořena modely Galaxy A3, A5, A7 a A8. Nyní se objevují první důkazy, že se Samsung chystá tuto řadu aktualizovat, v datech benchmarku GFXBench se ocitli nástupci smartphonů Galaxy A3, A5 a A7.

 
Samsung Galaxy A7 (2014) 

Model SM-A310, který bude patrně novou „átrojkou“, dostane větší 4,7″ displej s rozlišením 720 × 1 280 pixelů. Qualcomm Snapdragon 410 nahradí vlastní čip Exynos 7580 podpořený 1,5 GB RAM, vnitřní úložiště zůstane 16 GB. Hlavní fotoaparát dostane vyšší rozlišení 13 Mpx, čelní kamerka si uchová svých 5 megapixelů. Telefon byl testován s Androidem 5.1.1 Lollipop.

  

I Galaxy A5 se zřejmě dočká nárůstu úhlopříčky displeje, konkrétně na 5,2 palců. Podle benchmarku naštěstí vzroste i rozlišení, z původního HD na Full HD. I tento model má pohánět vlastní procesor Exynos 7 Octa za pomoci 2 GB operační paměti. Fotografie bude pořizovat dvojice fotoaparátu o rozlišení 13 a 5 megapixelů, snímky bude možné ukládat na 16GB vnitřní paměť. 

 

Samsung Galaxy A7, který byl zachycen pod kódovým označením SM-A710, si podle benchmarku příliš nepolepší. Displej si má uchovat svůj 5,5″ displej s Full HD rozlišením, o pohon se má stále starat Qualcomm Snapdragon 615. Na 3 GB má narůst operační paměť, vnitřní úložiště zůstane 16GB. Fotoaparáty mají disponovat rozlišením 13, respektive 5 megapixelů. I tento telefon byl testován s Androidem 5.1.1, což se však do data představení může ještě změnit. 

  

Počítáme s tím, že si všechny modely ponechají tenká kovová těla, o datu představení však můžeme jenom spekulovat. Pro připomenutí, první loňská úroda „áček“ od Samsungu přišla v poslední říjnový den. Dodrží Samsung roční interval?

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku