TOPlist

Samsung v Las Vegas ukázal chytré produkty ze svého vývojového centra

V rámci projektu Creative Lab vzniká v Samsungu řada zajímavých projektů, které si kladou za cíl vylepšit používání technologií člověkem. V Las Vegas je k vidění například chytrý opasek či rozhraní pro přenos zvuku.

Samsung letos na CES do Las Vegas přivezl několik projektů vyvíjených v rámci projektu Creative Lab, což je jedno z vývojových center jihokorejského giganta, které podporuje kreativní nápady zaměstnanců. Samsung zde ukázal například chytrý opasek Welt, který uživatelům pomůže se zdravím životním stylem, příslušenství Rink pro ovládání nositelné elektroniky pohybem ruky či TipTalk, který přenáší zvuky z nositelných zařízení prostřednictvím vlastního těla. Pojďme si je tedy podrobněji představit.

Welt je chytrý pásek určený k běžnému nošení, který uživatelům nabízí diskrétnější cestu, jak lze využívat chytré technologie senzorů k monitoringu vlastního zdraví. Pásek dokáže zaznamenat obvod pasu, stravovací návyky a počet kroků nebo spočítá čas, který uživatel tráví vsedě. Potom tato data odešle do speciální aplikace, která je zanalyzuje a sestaví individuální plán pro zdravý životní styl, případně dietu.

  

Rink je zdokonalený ovládací systém mobilních nositelných zařízení, který zprostředkuje intuitivní způsob interakce s virtuálním světem. Využití najde například při ovládání her pouhým gestem ruky.

  

TipTalk je pro změnu nové rozhraní, jehož prostřednictvím mohou lidé poslouchat zvuk ze svých chytrých zařízení bez sluchátek nebo headsetů, pouhým přiložením vlastního prstu k uchu. Tip Talk zdokonaluje čistotu zvuku do takové úrovně, že je možné například přijímat hovory na veřejných prostranstvích, v místech, kde nelze mluvit hlasitě, nebo naopak v rušném prostředí. Toto příslušenství navržené ve formě pásku může být použit v kombinaci s jakýmkoli typem hodinek a lze jej synchronizovat se smartphony včetně funkce převádění textu do řeči (TTS).

 

Na závěr dodáme, že od svého založení v roce 2012 Samsung Creative Lab podpořil již více než 100 projektů. Dosud z nich bylo 70 zcela dokončeno a 40 nápadů je nadále rozvíjeno.

Autor článku Michal Javůrek
Michal Javůrek
Nadšenec do mobilních technologií, vášnivý fotograf, cyklista a sběratel starých telefonů. Pokud zrovna nesedím u počítače, najdete mě v přírodě s fotoaparátem přes rameno, nebo v sedle na kole.

Kapitoly článku