TOPlist

Preview mobilních Windows 10 přijde zřejmě tento týden společně s nástrojem pro obnovu

Hlavní manažer operačních systémů Microsoftu Gabriel Aul zveřejňuje na svůj Twitter s poměrně velkou kadencí střípky týkající se prvního preview systému Windows 10 pro mobilní telefony. V posledních dnech v reakci na některé otázky zřejmě naznačil, kdy bude první náhled vypuštěn. 

   

Joe Belfiore na konci měsíce ledna přislíbil video, které ukáže všechny nové funkce mobilních Windows 10 s tím, že se jej dočkáme za 1 – 2 týdny. Tato časová lhůta vypršela na začátku tohoto týdne a tak Gabriel Aul čelil otázkám, proč stále žádné video nepřišlo. Aul potvrdil, že video opravdu přijde tento týden s tím, že v Redmondu „možná“ vyčkávají na vypuštění slíbeného videa zároveň s prvním sestavením systému.

  

Na internet se minulý týden dostaly od vnitřních testerů Microsoftu informace, které telefony nejspíše dostanou možnost náhledu na první verzi preview, stejně tak na povrch vypluly problémy, s nimiž se nejspíše bude první sestavení potýkat. Gabriel Aul však již dříve potvrdil, že z preview bude možnost návratu, své vyjádření nyní upřesnil informací, že tak bude možné učinit speciálním recovery nástrojem.

Bohužel však nevíme, zda se bude jednat o mobilní aplikaci či bude k obnovení systému zapotřebí počítač. Tento týden bychom se však tyto informace mohli dozvědět.    

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku