TOPlist

OxygenOS pro OnePlus One je hotov, slíbené datum vypuštění ale kvůli certifikaci nestíhá

Téměř čistý Android 5.0 Lollipop pro telefon OnePlus One měl být pod jménem OxygenOS uvolněn včera, nakonec k tomu však nedošlo. Na rozdíl od předchozích odkladů však tuto situaci nezapříčiňuje výrobce telefonu, který má již práce na novém systému hotové, ale samotný Google.

   

Tato nepříjemnost byla s omluvou uvedena na oficiálním diskuzním fóru OnePlus s tím, že systém OxygenOS je hotov a na telefonech zaměstnanců společnosti běží bez problémů, musí však počkat na potřebnou certifikaci od Google. Ta má přinést jistotu, že systém poběží ve všech podporovaných světových jazycích a bude možné jej v budoucnu updatovat skrze OTA. Vypuštění by však nemělo trvat příliš dlouho.

  

Kromě toho uživatelé OnePlus One dostanou možnost nainstalovat si Lollipop v podobě nové verze CyanogenModu 12, na jeho vydání však nemá OnePlus žádný vliv. Stejně jako v případě OxygenOS nemá být podle vyjádření na fóru OnePlus čekání příliš dlouhé. CyanogenMod 12 bude možná poslední verzí, která bude vybavena službami Google, v uplynulém týdnu Cyanogen získal od investorů 80 milionů dolarů, jenž poslouží k vývoji nového nezávislého systému. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku