TOPlist

Oppo R7 Lite: Odlehčený kovový elegán se z chyb svého předchůdce nepoučil

Společnost Oppo připravila mírně odlehčenou variantu modelu R7, který jsme pro vás v červenci otestovali. Šetřilo se na nižším rozlišení displeje a na operační paměti, jinak telefon nabízí stejnou výbavu a stejný elegantní vzhled tvořený kovovým tělem o působivé tloušťce 6,3 mm.

  

Pětipalcový AMOLED displej si pohoršil v rozlišení, 720 × 1 280 pixelů však i tak zajistí dostatečnou jemnost 293 ppi. Displej je po stranách mírně zakřiven, o jeho bezpečí se stará sklo Gorilla Glass třetí generace. Nad displejem se nachází čočka čelní selfie kamerky s rozlišením 8 megapixelů, na zádech se pak nachází 13megapixelový fotoaparát se světelnosti f/2.2 a přisvětlovací LED diodou.

    

Výkonovou stránku stále zajišťuje Qualcomm Snapdragon 615, spolehnout se však musí na 2 GB RAM. Vnitřní paměť zůstává na 16 GB, a existuje možnost jejího rozšíření. Energii si telefon bere z 2 320mAh baterie, ovšem o rychlonabíjení VOOC se výrobce nezmiňuje.

 

V našem testu jsme modelu Oppo R7 vytýkali absenci čipu NFC a nepodporu LTE frekvence 800 MHz, bohužel ani Lite verze tyto nedostatky nenapravuje. Za to si polepšil ve verzi operačního systému – pohání jej Color OS 2.1 založený na Androidu 5.1, zatímco původní model se prozatím nedostal ze spárů KitKatu.

  

Oppo R7 Lite by měl v Evropě stát zhruba 280 EUR (7 600 Kč bez DPH), což je o téměř 2 000 korun méně než stojí Oppo R7. V obou případech je však krásný vzhled a prémiové zpracování vykoupeno neplnohodnotnou podporou LTE.  

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku