TOPlist

Oppo představilo model F1 a vyráží s ním na evropské turné

Čínská společnost Oppo představila nový smartphone střední třídy, který má zaujmout designem a hlavním fotoaparátem. Premiéru si odbyl ve Vietnamu, avšak Oppo počítá s jeho globální dostupností; dokonce v příštích dnech chystá evropské turné, na němž bude svoji novinku prezentovat v Londýně, Berlíně, Paříži a Římě.

  

Design telefonu vychází z modelu R7, můžeme se tak těšit se na kovové tělo, které se bude pyšnit nízkou tloušťkou 7,25 mm. Ze zad telefonu nevystupuje čočka fotoaparátu, který tvoří 13Mpx snímač, optika se světelností f/2.2 a jedna přisvětlovací dioda. Čelní kamerka umístěná nad displejem dostala do vínku rozlišení 8 Mpx a světelnost f/2.0, jako blesk jí dokáže posloužit displej. Ten má úhlopříčku 5″ a obyčejné HD rozlišení, pod ním se ještě nachází trojice kapacitních kláves.

    

Oppo F1 pohání osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 616 s taktem 1,7 GHz a 3 GB operační paměti. Vnitřní úložiště o kapacitě 16 GB lze rozšířit paměťovou kartou, bohužel její použití připraví telefon o schopnost používat dvě SIM karty. Ty pracují v sítích LTE, a to dokonce na všech pásmech používaných evropskými operátory. 

    

Telefon váží i s 2 500mAh baterií 134 gramů, operačním systémem je Color OS 2.1 založený na Androidu Lollipop. Evropská cena Oppo F1 činí 229 EUR (6 200 korun), přičemž ke každému objednanému telefonu přiloží Oppo selfie tyč zdarma. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku