TOPlist

Oppo 3000: Kompaktní střední třída s LTE a NFC

Není to tak dávno, co se telefony s úhlopříčkou 4,7″ řadily mezi nadrozměrná monstra, dnes ovšem většina novinek začíná na pěti palcích a z tohoto důvodu považujeme novinku od Oppo spíše za kompaktnější zařízení. Hardwarovou výbavou spadá tento kousek do střední třídy zařízení, potěší ale například NFC čipem, který rozhodně není v této třídě standardem.

  

Displej disponuje rozlišením 720 × 1 280 pixelů, což na 4,7 palcích dává jemnost 312 ppi. Nad displejem se nachází pětimegapixelová kamerka pro selfies, hlavní fotoaparát od Sony má rozlišení 8 megapixelů, světelnost f/2.0 a společnost mu na zádech dělá přisvětlovací dioda.

    

O výkon telefonu se stará čtyřjádrový Qualcomm Snapdragon s taktem 1,2 GHz, oporu nachází v 1 GB RAM. Vnitřní úložiště má kapacitu 8 GB, lze jej však rozšířit paměťovou kartou. Kromě ní najde telefon ve svých útrobách prostor pro dvě karty SIM a to včetně podpory sítí LTE (1900, 2300, 2500 a 2600 MHz). Konektivitu zastřešuje Wi-Fi, Bluetooth a již zmíněné NFC.

 

Baterie telefonu nabízí kapacitu 2 000 mAh, i s ní telefon váží 126 gramů, tloušťka zařízení je 9 mm. Operačním systémem je Color OS 2.01 postavený na Androidu 4.4 KitKat. Cena na čínském trhu je stanovena na 1 599 CNY, což je v přepočtu zhruba 6 200 korun. To je velmi seběvedomá cena, vezmeme-li v potaz konkurenty Xiaomi Redmi 2 nebo Meizu M1. Model od Xiaomi nabízí prakticky stejnou výbavu za cenu 699 CNY, tedy za méně než polovinu. O mezinárodní dostupnosti tohoto telefonu ale nemáme prozatím žádné informace. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku