TOPlist

Operu Max brzy najdete předinstalovanou na nových zařízeních, mimo jiné u Samsungu a Xiaomi

Vzhledem k poměrně nízkým limitům FUP, které mobilní operátoři nabízejí, se často hodí aplikace, která zvládne ušetřit nějaká data. Pro většinu uživatelů je tato možnost schůdnější, než platit vysoké částky za vyšší limit.

  

Opera Max je jednou z těchto aplikací a v poslední době si získává na oblibě. V rozšíření jí pomůže i dohoda, kterou nedávno uzavřela se 14 výrobci Androidích zařízení, mezi nimiž nechybí značky jako Samsung, Acer, nebo Xiaomi. Tito výrobci budou dodávat svá zařízení na trh s již předinstalovanou aplikací a do roku 2017 by se takto měla Opera Max dostat až na 100 milionů zařízení.

Podle vývojářů dokáže aplikace ušetřit až 50 % dat při běžném surfování po internetu, při sledování videí na YouTube a Netflixu může úspora dosáhnout dokonce 60 %. Opera Max však funguje pouze pro nezašifrovaná data. Na stránkách jako jsou Facebook nebo Twitter tedy žádná data neušetří, neboť využívají zašifrovanou komunikaci. Komprimace obsahu probíhá skrze servery Opery, mějte tedy na paměti, že používáním aplikace odhalujete veškeré své užívání internetu i třetí osobě.

Autor článku David Preiss
David Preiss

Kapitoly článku