TOPlist

OnePlus chystá kompaktní high-end: 4,6” displej, Snapdragon 810 a 4GB RAM

Benchmark GFXBench odhalil dosud nezveřejněný přírůstek do portfolia společnosti OnePlus. Ten by mohl být zajímavý především pro ty, kdo chtějí špičkové specifikace v kompaktním těle a z nějakého důvodu jim nevyhovuje Sony Xperia Z5 Compact (recenze). Ačkoliv půjde o nejmenší smartphone od této značky, výbavou se umístí výše, než model OnePlus X. Podle dostupných dat dostane novinka do vínku 4,6palcový displej s Full HD rozlišením (zmiňované Sony má pouze HD), což znamená jemnost plných 479 ppi.


Údaje z GFXBench údajně provedeného na neodhaleném zařízení od OnePlus

Kompromisy neočekávejte ani v oblasti hardwaru – srdcem zařízení má být osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 810, který doplní 4GB operační paměť a interní úložiště s kapacitou 64 GB. Hlavní fotoaparát nabídne rozlišení 13 Mpx, přední kamerka je pětimegapixelová. Zatím bohužel není k dispozici údaj o kapacitě baterie, jinak se ale jedná o specifikace takřka na chlup stejné jako u vlajkové lodi OnePlus 2 (recenze).

Mějme na paměti, že žádná z výše uvedených informací zatím není oficiálně potvrzená a proto je potřeba údaje brát s rezervou. Že by však OnePlus kryt pro iPhone 6 byl zároveň i důmyslnou reklamní kampaní?

Autor článku Martin Pavlović
Martin Pavlović
O technologie se zajímám odjakživa. Kromě nich mě baví také urbanismus a městská mobilita, hudba a společenská témata. Nejraději trávím čas v sedle kola, na kulturních akcích, s analogem v ruce nebo doma u knih, filmů i videoher.

Kapitoly článku