TOPlist

NVidia řeší další problém. Z trhu stahuje vybrané kusy konzolí Shield Pro

Je tomu necelé dva měsíce, kdy NVidia rozjela masivní svolávací akci tabletů Shield Tablet kvůli potenciálním bezpečnostím problémům s baterií. Nyní má před sebou další prekérní situaci, jež se tentokrát týká nové konzole Shield Pro (v ČR se zatím oficiálně neprodává). Konkrétně jde o potíže s HDD u variant s 500GB úložištěm (majitelé 16GB verze tak mohou zůstat v klidu). Výše uvedený komponent se u necelého jednoho procenta zařízení opotřebovává znatelně rychleji, než by bylo žádoucí.

 

Způsoby, jak poznat, že se to týká zrovna vašeho kusu, jsou dva – prvním je zobrazování Fast boot menu i po upgradu na verzi 1.4, druhým pak pixelace v horní části domovské obrazovky. V případě, že uživatel zjistí některý z výše uvedených problémů, pak stačí kontaktovat podporu výrobce, jenž v nejbližším možném termínu odešle majiteli novou konzoli. Postoj společnosti je v tomto případě opět příkladný a pro uživatele se ve finále o natolik závratnou komplikaci nejedná.

Autor článku Martin Pavlović
Martin Pavlović
O technologie se zajímám odjakživa. Kromě nich mě baví také urbanismus a městská mobilita, hudba a společenská témata. Nejraději trávím čas v sedle kola, na kulturních akcích, s analogem v ruce nebo doma u knih, filmů i videoher.

Kapitoly článku