TOPlist

NVidia Grid dostává podporu streamování ve Full HD při 60 fps, připravte si pořádně rychlý internet

Nemáte špičkový hardware, a přesto si chcete zahrát náročné tituly s perfektní grafikou? V tom případě existuje možnost vyzkoušet některou z cloudových herních služeb, kdy veškerý výpočetní výkon obstarávají vzdálené servery a vaše zařízení je jen pouhou obrazovkou s ovladačem.

  

Takovou službou je i NVidia Grid, která byla představena před dvěma roky na veletrhu CES v Las Vegas a rozšířila se díky pěti serverům do celého světa. Šestý server bude ještě tento měsíc zprovozněno v Německu, což pro tuzemské hráče znamená jediné – ještě nižší latence při hraní her.


Umístění herních serverů, v květnu přibude nový server, který bude umístěný v Německu

Hry navíc mohou vypadat ještě lépe než kdy předtím, NVidia nově (jako první na světě) přidala podporu pro streamování ve Full HD rozlišení (1 920 × 1 080 pixelů) při 60 snímcích za vteřinu, což je významný posun z HD (1 280 × 720 pixelů) a 30 fps. V nabídce NVidie je již 35 her (a každé úterý přibývá jedna nová), které lze v této kvalitě streamovat, nechybí mezi nimi například Batman: Arkham Origins, Devil May Cry 4 či Dirt 3 Complete Edition. Takový datový tok ovšem vyžaduje pořádnou konektivitu, NVidia uvádí download minimálně 30 Mbit.

   

Hraní ve Full HD při 60 fps jsme měli možnost vyzkoušet na vlastní kůži a zážitek byl skutečně skvělý, latence byla nezpozorovatelná, na displeji se nezobrazovaly žádné nežádoucí artefakty a celkově byla kvalita obrazu fantastická – takto si představujeme herní budoucnost. Pro podobný zážitek je zapotřebí zařízení NVidia Shield Tablet či Shield Portable, stát se členem komunity na Google+ a testerem na Google Play a zde pak provést aktualizaci aplikace NVidia Shield Hub.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku