TOPlist

Nubia Z9 bude představena 26. března, nabídne Snapdragon 810 a Android 5.0

Na sklonku loňského roku představila čínská společnost ZTE nové logo a novou filosofii, s níž chce cílit především na mladé lidi. Na stánku ZTE na veletrhu MWC jsme měli možnost vidět první telefon se čtečkou oční duhovky ZTE Grand 3 a kopie aktuální generace Apple iPhone ZTE Blade S6 a S6 Plus. Na konci března bychom se měli od ZTE dočkat představení vlajkového modelu Nubia Z9, jehož specifikace nyní uniká prostřednictvím benchmarku AnTuTu.

  

O žádné ořezávátko se rozhodně jednat nebude, motor chystané novinky tvoří procesor většiny letošních vlajkových lodí – osmijádrový Qualcomm Snapdragon 810. K ruce mu jsou 3 GB operační paměti, vnitřní paměť nabídne kapacitu 32 GB. Veškerá podívaná se bude odehrávat na 5,2″ displeji s Full HD rozlišením, které je na této úhlopříčce dostatečně jemné a zároveň šetrnější k baterii než Quad HD displej, jimž se pyšnil loňský model. Mimochodem v AnTuTu si chystaná novinka vysloužila slušných 47 tisíc bodů.

 

O pořizování snímků se postará 16Mpx fotoparát, na „selfíčka“ bude připravena osmimegapixelová kamerka. Poslední známý údaj je použitý operační systém, kterým je Android ve verzi 5.0.2 Lollipop. K představení dojde pravděpodobně na tiskové konferenci, kterou čínský výrobce plánuje na 26. března. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku