TOPlist

Nové Chromebooky se ukazují: Doplní je počítač Chromebit o velikosti flash disku

Včerejším dnem se opět rozšířila rodina zařízení s Chrome OS a to hned o několik přírůstků. Jako první jsou zde dva nové jedenáctipalcové chromebooky od společností Haier a Hisense, jež jsou shodně vybaveny čtyřjádrovými procesory na frekvenci 1,8 GHz, resp. 2,5 GHz v případě druhého modelu. Ty doplňuje 2GB operační paměť a interní úložiště s kapacitou 16 GB.

  

Cena na americkém trhu činí necelé 4 000 Kč bez DPH, u nás se těchto konkrétních zařízení ale nejspíše nedočkáme. To by ovšem nemuselo platit pro další novinku, kterou je Asus Chromebook Flip. Jde o konvertibilní chromebook s dotykovou obrazovkou, který je vyroben z kovu, v pase má pouhých 15 milimetrů a váží méně než 900 gramů. V tomto případě cena činí asi 6 400 Kč bez DPH. 

  

Neméně zajímavý je pak Chromebit. Jde ve své podstatě o plnohodnotný počítač, jenž působí spíše jako USB klíčenka. Na jeho konci se však nachází HDMI konektor, prostřednictvím něhož zařízení připojíte k libovolnému monitoru či televizi a rázem si můžete užívat výhod operačního systému Chrome OS. Základní cena Chromebitu navíc nepřekročí 2 500 Kč. O dostupnosti výše uvedených přístrojů na českém trhu bohužel v tuto chvíli nemáme žádné informace, rozhodně bychom ji však nevylučovali.

 

Autor článku Martin Pavlović
Martin Pavlović
O technologie se zajímám odjakživa. Kromě nich mě baví také urbanismus a městská mobilita, hudba a společenská témata. Nejraději trávím čas v sedle kola, na kulturních akcích, s analogem v ruce nebo doma u knih, filmů i videoher.

Kapitoly článku