TOPlist

Kapesní konzoli Nintendo NX má údajně pohánět Android (aktualizováno)

Japonská herní společnost Nintendo letos překvapila ohlášením spolupráce s vývojářským studiem DeNA, které do roku 2017 přivede na operační systémy Android a iOS pětici licencovaných titulů právě od Nintenda. Je možné, že si Nintendo tímto krokem připravuje půdu pro svoji budoucí herní konzoli NX, která má být představena v příštím roce a podle věrohodného japonského deníku Nikkei ji bude pohánět právě systém Android.

  

Krok opustit vlastní uzavřenou platformu a svěřit se do rukou zeleného robota má údajně na svědomí úbytek vývojářů, který se projevil především ve slabé nabídce titulů pro konzoli Wii U. Nintendo by pochopitelně pro úspěch muselo dodat Androidu přidanou hodnotu, jako se to povedlo například Nvidii s tablety Shield, ani to však nemusí být cesta k úspěchu. 

Aktualizováno v 16:30: Server The Wall Street Journal získal oficiální vyjádření od zástupců společnosti Nintendo, kteří dementovali, že by nová kapesní konzole měla běžet na Androidu. Nintendo NX by mělo uvedené na trh v průběhu příštího roku.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku