TOPlist

Chystaný Nexus od Huawei zachycen benchmarky: Potvrzují se další parametry (aktualizováno)

Už na konci září by měl Google představit dvojici nových telefonů Nexus, přičemž jeden vyrobí LG a druhý Huawei. Jejich vzhled a částečně i parametry již na web unikly, benchmark GeekBench nyní potvrzuje hardwarovou výbavu většího z nich.

   

Telefon označený kódovým názvem Huawei angler bude disponovat osmijádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon 810 a 3 GB operační paměti. Operačním systémem bude pochopitelně Android 6.0 Marshmallow. 

  

K představení obou Nexusů má údajně dojít již 29. září, přičemž podle loňského vzoru nemusí přijít žádná tisková konference, ale pouze suché představení telefonů na stránkách Google Play Store.

Aktualizováno 18. září, 11:00

Chystaný Nexus od Huawei zachytil i benchmark GFXBench, který je v odhalování specifikací mnohem podrobnější. Opět se potvrzuje procesor Qualcomm Snapdragon 810 a 3 GB, do škatulky “známé údaje” můžeme přidat 5,7″ displej s Quad HD rozlišením (1 440 × 2 560 pixelů) a dvojici fotoaparátů o rozlišení 13 a 8 megapixelů. 

 

Vnitřní úložiště má nabídnout prostor 32 GB, v senzorové výbavě nemá chybět nic důležitého, přítomen bude i NFC čip, barometr a krokoměr. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku