TOPlist

Známe kompletní specifikace Nexusu 6P: 5,7″ WQHD displej, 3450mAh baterie a USB-C

Goole má na úterý 29. září naplánovanou tiskovou konferenci, na které představí dva nové smartphony řady Nexus. Za výrobou menšího modelu Nexus 5X stojí společnost LG, zatímco větší a vybavenější Nexus 6P bude mít na svědomí Huawei. O parametrech obou modelů se již spekuluje delší dobu. Díky uniklé oficiální prezentaci máme potvrzené parametry Nexusu 6P.

 

Displej s úhlopříčkou 5,7 palců nabídne rozlišení 1440 × 2560 pixelů a bude krytý odolným sklem Gorilla Glass čtvrté generace. Nexus 6P bude prvním zástupcem této modelové řady, který nabídne celokovové tělo. I přesto, si novinka zachová slušnou hmotnost 178 gramů. Výpočetní výkon bude mít na starosti Snapdragon 810 (revize 2.1) od Qualcommu. Kapacita operační paměti není v prezentaci zmíněna, pravděpodobně se však setkáme se 3 GB RAM.

   

Pod mřížkami na čelní straně se bude ukrývat dvojice hlasitých reproduktorů. Poprvé se také u smartphonů Nexus setkáme s datovým konektorem USB typ C. V horní třetině kovových zad bude umístěn kruhový snímač otisků prstů. Jeho potenciál plně využijete ve spojení s operačním systémem Android 6.0 Marshmallow. Dostatečnou výdrž zajistí akumulátor s kapacitou 3450 mAh.

 

O konkrétních parametrech fotoaparátu zatím nepadla žádná zmínka. V prezentaci je pouze zmíněno, že 80 % fotografií je pořízeno ve špatných světelných podmínkách a že nový Nexus by měl v těchto situacích přinést lepší kvalitu snímků. Dá se tedy předpokládat, že optika nabídne slušnou světelnost. Podle dřívějších spekulací bude mít čip rozlišení 13 megapixelů.

 

Na trh zamíří nový Nexus 6P ve čtyřech barevných variantách – stříbrné, černé, bílé a zlaté. Na výběr budou také tři různé kapacity vnitřního úložiště a to konkrétně 32, 64 a 128 GB. Cena zatím odhalena nebyla a budeme si na ni počkat až do úterní tiskové konference.


Autor článku Zdeněk Beran
Zdeněk Beran
Redaktor serveru SMARTmania.cz a dalších technologických webů, fanoušek počítačového hardwaru, mobilních zařízení všeho druhu a jiné elektroniky, milovník akčních počítačových her a PUBG.

Kapitoly článku