TOPlist

Motorola Moto X (2015) nakonec dostane procesor Snapdragon 810

O chystané Motorole Moto X (2015) si díky únikům můžeme již nyní udělat poměrně přesnou představu. Tomu napomáhá i nejnovější informace hovořící o tom, že oproti původním předpokladům nakonec zařízení dostane do vínku procesor Snapdragon 810 doplněný o 4 GB operační paměti. Dosud bylo totiž očekáváno, že přijde s lehce slabším Snapdragonem 808, stejně jako třeba konkurenční LG G4 (recenze).

 

Další výbavu bude tvořit 5,2palcový displej s rozlišením 1440 x 2560 px, tedy stejný panel jako u modelu Droid Turbo prodávaného na americkém trhu. Jeho výsledná jemnost činí působivých 565 pixelů na palec, praktický přínos oproti Full HD obrazovkám je však nevelký. Zařízení by na trh mělo dorazit ve variantách se 32GB nebo 64GB úložištěm, jestli bude podporovat paměťové karty ale v tuto chvíli nevíme.

 
Předchůdce v podobě Motoroly Moto X (2014)

V každém případě nabídne fotoaparát s rozlišením 16 Mpx, jenž na přední straně doplní ještě druhý pětimegapixelový snímač. Energii telefonu dodá baterie se solidní kapacitou 3 280 mAh a jako operační systém očekávejte takřka čistý Android 5.1. Novinka by měla na trh dorazit během srpna či září, do České republiky se ovšem pravděpodobně oficiální cestou nepodívá.

Autor článku Martin Pavlović
Martin Pavlović
O technologie se zajímám odjakživa. Kromě nich mě baví také urbanismus a městská mobilita, hudba a společenská témata. Nejraději trávím čas v sedle kola, na kulturních akcích, s analogem v ruce nebo doma u knih, filmů i videoher.

Kapitoly článku