TOPlist

Microsoft VR Kit: V Redmondu pracují na konkurenci pro Google Cardboard

Vlajkovou lodí Microsoftu v oblasti virtuální reality je náhlavní souprava HoloLens, ta ovšem bude k dispozici pro vývojáře teprve příští rok, a ke koncovým spotřebitelům se dostane ještě později. Navíc vzhledem k hardwarové výbavě zřejmě budou brýle HoloLens dražší, než konkurenční produkty, což může být překážkou k jejich rozšíření.

  

Nejlevnější, a tudíž nejrozšířenější virtuální realitou, se stává koncept smartphone + lepenková krabice, se kterým přišel Google a jeho Cardboard. Podobnou cestou se zřejmě vydá i Microsoft. Odhalují to ruské stránky akce Microsoft VR Hackaton, kde je Cardboard od Microsoftu vyobrazen. Jmenovat se bude VR Kit, a jeho útroby budou s největší pravděpodobnostní otevřeny chystaným Lumiím 950 a 950 XL s Quad HD displejem. 

 

Událost, která se odehraje 17. října, je určena především vývojářům. Týmy, které přijdou se zajímavým nápadem, dostanou VR Kit zdarma. Neočekáváme, že bude VR Kit součástí balení chystaných Lumií, pokud však Microsoft dokáže oslovit vývojáře aplikací, můžou se na levnou virtální realitu těšit i majitelé smartphonů s Windows 10 Mobile.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku