TOPlist

Microsoft „Redstone“: První velká aktualizace Windows 10 má přijít příští rok

Ostrá verze Windows 10 ještě nebyla vypuštěna do světa a už se hovoří o jejím nástupci, ostatně Microsoft v minulosti přislíbil častější aktualizace přidávající do systému nové funkce. Podle zdrojů analytičky Mary Jo Foley ponese první velký update Windows 10 kódové označení „Redstone“ a dorazí v roce 2016.

  

Redstone nemá být novou verzí systému, ale pouze aktualizací současné verze Windows 10 vyvíjené pod názvem „Threshold“. Podle serveru Neowin bude update rozdělen do dvou vln, přičemž první dorazí v červnu, druhá pak říjnu. Přinést má především podporu zařízení, která jsou prozatím v přípravě a Windows 10 na ně ještě nejsou připravena. Aktualizace má také obsahovat funkce, které Microsoft nestihne do Windows 10 přidat, neboť se nyní věnuje zejména opravám chyb, aby stihl vydání RTM verze letos v létě. Ještě před Redstone má přijít menší update letos na podzim, zřejmě se však bude jednat o jakýsi service pack odstraňující nedostatky ostré verze systému.

  

Microsoft údajně bude stále pokračovat v programu Insider, tudíž bude možné dostat se k raným sestavením novějších verzí systému s předstihem, ovšem s rizikem, že ne vše bude fungovat na 100 procent. Pro zajímavost, zatímco kódové označení „Threshold“ pochází z herní série Halo, Redstone je jedna ze surovin ve hře Minecraft. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku