TOPlist

Microsoft Lumia 950: Podívejte se, jak nahrává video ve 4k rozlišení

Na nepříliš známém YouTube kanále s názvem -[videotistik]- se před několika dny objevilo video natočené ve 4k rozlišení při 30 fps, které má pocházet z Lumie 950 od Microsoftu (první dojmy). Server WPCentral.com upozornil, že zatím není stoprocentně ověřeno, zda záznam skutečně pochází z chystané novinky, nicméně tento YouTube kanál byl založen už v roce 2008 a obsahuje celou řadu ukázkových videí zachycených nejrůznějšími smartphony, proto bychom se přikláněli k tomu, že se skutečně jedná o záznam pořízený Lumií 950.


Lumia 950 v klasické a dual SIM verzi (vpravo)

Kvalita je velmi dobrá, a to včetně detailů jednotlivých objektů. Zdá se tedy, že se v případě nových Lumí 950/950 XL můžeme těšit na kvalitní fotografie i video.

Lumia 950 & 950 XL se vyrábí jak v klasické, tak i dual SIM variantě. Podle našich informací by se u nás měly prodávat obě verze. Microsoft Lumia 950 s 5,2″ Quad HD displejem by se měla prodávat někde okolo hranice 16 500 Kč (cenové srovnání) a v podobné hladině by měla stát také dual SIM verze. Větší Lumia 950 XL s 5,7″ Quad HD panelem by měla stát zhruba 18 990 Kč včetně DPH.

Videopohled na Lumii 950

Autor článku Michal Javůrek
Michal Javůrek
Nadšenec do mobilních technologií, vášnivý fotograf, cyklista a sběratel starých telefonů. Pokud zrovna nesedím u počítače, najdete mě v přírodě s fotoaparátem přes rameno, nebo v sedle na kole.

Kapitoly článku