TOPlist

Microsoft vybavuje hodinky konkurentů vlastními aplikacemi (Outlook, Wunderlist, Translator…)

Ač je jedinou nositelnou elektronikou v portfoliu Microsoftu náramek Band, služby redmondského giganta můžete využívat i na Apple Watch či platformě Android Wear. K dříve uvolněným aplikacím OneDrive, OneNote, PowerPoint či Skype se nyní přidávají další, a ty původní se dočkali novinek v rámci aktualizací.

Outlook  

Na Apple Watch je nově možné přijímat poštu ze služby Outlook. Příchozí email se na hodinkách ohlásí notifikací, a je možné jej přečíst v celé jeho délce, archivovat, smazat, označit štítkem či naplánovat vhodnější čas, kdy na sebe znovu upozorní.

Na poštu lze i odpovídat, a to jak s pomocí přednastavených zpráv, tak diktováním. Outlook pro Apple Watch v sobě integruje také kalendář, v němž lze nahlédnout na blížící se události.

Odkaz na App Store 

Wunderlist

Microsoft v letošním roce koupil úkolovník Wunderlist a hned se pustil do úpravy aplikace pro Apple Watch.

Ta nově umí využít silného stisknutí displeje (Force Touch), a rychle hlasově přidat upomínku, například: Zavolat zítra v 10 hodin klientovi. Vylepšeny byla i komplikace Wunderlistu, která nově zobrazuje až čtyři nadcházející úkoly.

Odkaz na App Store 

Translator

Apple Watch i Android Wear dostávají novou aplikaci Translator, která umí okamžitě zprostředkovat instantní hlasový překlad mezi padesátkou světových jazyků.

 

Nejoblíbenější dvojice jazyků pro překlad si lze připnout na domovskou obrazovku pro snadnější přístup, k dispozici je i historie naposledy použitých frází. 

Odkaz na App Store Odkaz na Google Play

OneDrive

Lehkého vylepšení se dočkala aplikace OneDrive pro Android Wear.

 

Její součástí je nově ciferník, který mění obrázek na pozadí z galerie vašich snímků uložených na OneDrive v posledních 30 dnech.

Odkaz na Google Play

OneNote 

OneNote pro Android Wear se také dočkal nové aktualizace, kromě hlasového vytváření poznámek umí nově zobrazit poslední uložené poznámky, tudíž není nutné vytahovat telefon z kapsy.

Odkaz na Google Play

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku