TOPlist

Meizu Pro 5 údajně přijde tento týden: Výkonem má překonat Samsung Galaxy Note 5

Čínská společnost Meizu v červnu představila vlajkový smartphone MX5, a stejně jako loni by měla na podzim přijít jeho „Pro“ verze. Spekuluje se, že datum představení je stanoveno na 25. záři, což koresponduje se zvyšujícím se množstvím úniků fotografií, renderů a specifikací. Co o chystaném tabletofonu všechno víme?

  

Oproti předchozím zvyklostem má údajně čínský výrobce upustit od označení MX, novinka se má jmenovat pouze Meizu Pro 5 (kódové označení Nuix). Hovoří se rovnou o dvou variantách s odlišnými procesory – jednu má pohánět desetijádrový MediaTek Helio X20, druhou pak Exynos 7420 od Samsungu. Obě verze již zachytily benchmarky a syntetické testy dokázaly, že se bude jednat skutečně o velmi výkonná zařízení – v AnTuTu se blíží hodnotě 70 tisíc, v Geekbench dokonce model s Exynosem překonal Samsung Galaxy Note 5.

   

Svůj podíl na tom má zřejmě i volba displeje, ten má disponovat úhlopříčkou 5,7″ (některé zdroje tvrdí 5,5″), avšak „pouze“ Full HD rozlišením. Ač měl loňský model MX4 Pro Quad HD displej, ředitel společnosti Aber Bai na čínské síti Weibo uvedl, že současné čipsety nedokáží efektivně výhod Quad HD displejů využít, a tudíž se příští vlajková loď Meizu vrátí k osvědčenému Full HD.

  

Meizu Pro 5 má dále dostat 3 nebo 4 GB operační paměti, 21Mpx fotoaparát a 32 GB prostoru pro data. Tělo zařízení má být vyrobené z kovu, uvnitř se má ukrývat 3 600mAh baterie. Operačním systémem bude Flyme OS 5.0. 

   
Takto má vypadat prodejní balení Meizu Pro 5

Přestože telefon ještě nebyl představen, hovoří se o jeho ceně, která by neměla přesáhnout 3 000 CNY, což je v přepočtu asi 11 300 korun bez DPH.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku