TOPlist

Meizu M1 Mini má nabídnout výběr ze tří operačních systémů (oživeno)

Aktualizováno ve 22:20

Viceprezident společnosti Meizu Li Nan na sociální síť Weibo umístil jeden z produktových snímků chystané novinky M1 Mini. Příliš mnoho toho sice neprozrazuje, jelikož odhaluje pouze zadní stranu, ale díky starším obrázkům, kde je vidět i displej a přední část, si můžeme o finální podobě udělat zase o něco jasnější obrázek.

Původní text

Na středu má společnost Meizu naplánovanou tiskovou konferenci, na níž bude představovat své novinky ze světa mobilních zařízeních. Na oficiální lednové pozvánce tento čínský výrobce lákal na šťastnou trojku nebo trojici štěstí. Nyní již začínáme tušit, co se za tímto záhadným sdělením ukrývá.

  

Meizu zítra patrně nepředstaví tři telefony, ale pětipalcový model střední třídy M1 Mini, který bude schopný pracovat se třemi operačními systémy. Dva mají být založeny na Androidu – Flyme OS a YunOS, tím třetím má být dlouho očekávané Ubuntu. Hardwarová výbava tohoto modelu má být poplatná nedávno představenému modelu M1 Note. Telefon má dostat pětipalcový displej s rozlišením 720 × 1 280 pixelů, osmijádrový MediaTek, 2 GB RAM a 16GB vnitřní úložiště.

  
Meizu M1 Note ve společnosti dvou Meizi M1 Mini

Záda telefonu má okupovat čočka 13megapixelového fotoaparátu, čelní selfie kamerka má pak disponovat rozlišením 5 megapixelů. Hlavním tahákem tohoto telefonu má být cena, která je očekávána na úrovni 112 EUR, tedy asi 3 100 Kč bez DPH.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku