TOPlist

MasterCard bude podporovat mobilní platby v rámci Android Pay

Tento týden jsme se na konferenci Google I/O dočkali představení služby Android Pay, která umožní držitelům debetních, kreditních, firemních či předplacených karet MasterCard používat smartphony se systémem Android ke každodenním nákupům v obchodech a v rámci aplikací pro Android.

Podle aktuální zprávy Federal Reserve zaplatilo mobilním telefonem prostřednictvím platebního terminálu již 39 % lidí, kteří běžně využívají mobilní telefony k placení. To dokazuje zvýšenou poptávku po jednoduchých a bezpečných způsobech, jak provádět platbu přímo ze zařízení. MasterCard vybudoval základ pro bezpečné mobilní transakce, když zavedl před deseti lety bezkontaktní platby a v roce 2013 dodal digitální platformu, jež poskytuje dnešní mobilní platební řešení.

Dnes lze platit bezkontaktně s MasterCard u více než tří milionů obchodníků v 68 zemích světa. Díky MasterCard a Android Pay jsou platby jednoduché a bezpečné, a spotřebitelé tak mohou používat svoje karty kdykoliv a kdekoliv.  Pro spotřebitele i obchodníky přinese každý nákup s kartou MasterCard přes Android Pay stejnou úroveň bezpečnosti, benefitů a garancí jako jakákoliv jiná transakce MasterCard. A navíc je spotřebitelům poskytnuta další úroveň ochrany, jelikož Android Pay nesdílí číslo karty s obchodníkem.

Android Pay však bude dostupný (s verzí KitKat a vyšší) zatím pouze v USA v nadcházejících měsících. Platební metoda bude akceptována převážně v předních amerických obchodech, restauracích, samoobsluhách, u přepravců nebo na čerpacích stanicích.

Autor článku Michal Javůrek
Michal Javůrek
Nadšenec do mobilních technologií, vášnivý fotograf, cyklista a sběratel starých telefonů. Pokud zrovna nesedím u počítače, najdete mě v přírodě s fotoaparátem přes rameno, nebo v sedle na kole.

Kapitoly článku