TOPlist

Lumia Communicator: Jak by mohl vypadat hybrid telefonu a notebooku od Microsoftu (koncept)

Před představením lednových novinek v systému Windows 10 pro počítače a mobilní zařízení prolétla internetem spekulace, že Microsoft chystá zařízení, které má být hybrid mezi smartphonem a notebookem. Microsoft na své tiskové konferenci skutečně nový hardware ukázal, ale o komunikátor se nejednalo. Designer Omar Pirela však nenechal myšlenku na toto zařízení usnout a vytvořil vlastní digitální model. 

Lumia Communicator, jak svůj výtvor nazývá, má být klasický otvírací komunikátor, jehož vnitřní část zajišťuje displej a rozměrná hardwarová klávesnice, v zavřeném stavu se má jednat o klasický dotykový telefon. Na vnějším displeji komunikátoru běží mobilní systém Windows, zatímco uvnitř „plnotučná“ Windows. Zajímavostí je také satelitní anténa nebo PureView fotoaparát s 360° xenonovým bleskem.

  

Pochopitelně se jedná pouze o fanouškovský koncept a nehledejme v něm žádné reálné zařízení. Líbil by se vám v dnešní době anorektických placek takový komunikátor?

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku