TOPlist

Bezdrátové nabíjení na Lumii 640 XL funguje, cívku si ale musíte obstarat vlastní

Nedávno jsme psali o tom, že telefon Microsoft Lumia 640 XL skrytě podporuje bezdrátové nabíjení, což dokazovala oficiální technická dokumentace i čtveřice obnažených pinů pod zadním krytem. Uživatel diskuzního fóra serveru Windows Central Yang Hu nyní dodává důkaz, že bezdrátové nabíjení na Lumii 640 XL skutečně funguje. 

   

K vyzkoušení této funkce použil vypreparovanou indukční cívku z telefonu Nokia Lumia 920. Po prozkoumání dokumentací obou zařízení stačilo propojit ty správné kontakty a bezdrátové nabíjení bez potíží fungovalo. Dokonce bylo možné originální zadní kryt zavřít, kvůli jeho tloušťce však nabíjení probíhalo přerušovaně, což by se však dalo vyřešit jeho částečným vybroušením.

    

Nepočítáme s tím, že Microsoft začne prodávat originální kryty Lumie 640 XL vybavené indukční cívkou. Pokud jste však majitel tohoto zařízení a dostane se vám do ruky Lumia 920 (či jiný model s bezdrátovým nabíjením) na náhradní díly, neměl by být pro šikovné ruce problém Lumii 640 XL bezdrátovým nabíjením dovybavit. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku