TOPlist

Lízátkový CyanogenMod dorazí na konci března, jeho součástí bude emailový klient Boxer

Oblíbená alternativní Android ROM CyanogenMod se brzy dočká aktualizace na majoritní verzi s číslovkou 12. Největší skok se odehraje ve verzi systému, jako základ poslouží Android 5.0.1 Lollipop, ačkoliv Google v týdnu představil novější verzi s číslovkou 5.1.

  

Mezi prvními by se nové verze CyanogenModu měli dočkat majitelé telefonů Micromax Yureka a OnePlus One, pro druhý jmenovaný má tento měsíc navíc přijít vlastní ROM s názvem Oxygen OS. Kromě novinek z Androidu 5.0 Lollipop bude nový CyanogenMod obohacen o emailového klienta Boxer, což může být začátek postupného odtrhávání od aplikací a služeb Google, o němž se na začátku roku mluvilo. Boxer dokáže pracovat s většinou emailových účtů včetně Exchange a nabízí širokou paletu možností přizpůsobení.

  

Nový CyanogenMod dorazí nejpravděpodobněji 26. března, neboť v oficiálním teaseru společnosti Yureka je zapotřebí spojit celkem 26 bodů pro nakreslení lízátka.

 

Nová verze má být dostupná i ve speciální edici telefonu Alcatel OneTouch Hero 2, kvůli ladění kompatibility s čipy MediaTek je však očekávaný termín až v květnu nebo červnu. Pokud si chcete vyzkoušet emailový klient Boxer již nyní, můžete si jej stáhnout z obchodu Google Play již dnes.

Odkaz na Google Play

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku