TOPlist

LG Watch Urbane LTE: Prémiové chytré hodinky s webOS, ze kterých si zavoláte

LG do Barcelony přivezlo chytré hodinky Watch Urbane a především jejich vylepšenou variantu s integrovanou SIM kartou. Android Wear v tomto případě nahradil webOS a my vám ve videu ukážeme, že se jedná o skutečně povedený kousek.

Vylepšená verze chytrých hodinek Watch Urbane LTE přidává možnost telefonování díky napevno integrované SIM kartě. Oproti základnímu modelu narostla také velikost operační paměti na rovný jeden gigabajt a počet hardwarových tlačítek se rozrostl z jednoho na tři. Ostatní hardwarová výbava zůstává poplatná původnímu modelu – kruhovýOLED displej má úhlopříčku 1,3″, procesorem je Qualcomm Snapdragon 400 a kvnitřní úložiště má kapacitu 4 GB.

Ve výbavě dále najdeme devítiosý gyroskop, akcelerometr, elektronický kompas, barometr, snímač tepové frekvence a GPS. K dispozici je i NFC pro využití hodinek při mobilních platbách bez nutnosti použít mobilní telefon. LG v hodinkách použilo operační systém webOS (jelikož Android Wear zatím neumí telefonovat) a musím se přiznat, že kvalitou a možnostmi tento systém předčil má očekávání. V tuto chvíli totiž nabízí mnohem více funkcí než konkurenční Android Wear od Googlu. Více už prozradí náš videopohled.

LG by mělo hodinky prodávat na jihokorejském a americkém trhu, kde se pravděpodobně bude muset domluvit s operátory (kvůli integrované SIM kartě). Do Evropy se pravděpodobně nedostanou.

 

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku