TOPlist

LG začíná s produkcí skládacích displejů pro tajemného partnera

Korejská média přišla s poměrně zajímavou informací, podle které se divize LG Display chystá na zahájení masové výroby flexibilních panelů. Ty mají údajně vydržet až sto tisíc přehnutí, aniž by došlo k fyzickému poškození či změnám zobrazovacích schopností. Na rozdíl od Samsungu, který podobný typ panelů hodlá brzy integrovat do vlastních produktů, se LG nechalo slyšet, že tuto technologii poskytne jiné společnosti. Tajemný partner má domnělé ambice konkurovat Applu a dalším předním výrobcům na poli těch nejlépe vybavených smartphonů.

 
Ilustrační obrázek

Zpráva zároveň uvádí, že při vývoji došlo k rozdělení investičních nákladů, což dává tušit, že jde o významného hráče s dostatkem finančních prostředků. Podle zdroje jde o známou softwarovou společnost s globální působností. Jako první se pochopitelně nabízí Microsoft, který splňuje všechna uvedená kritéria. V kombinaci s Windows 10 by se mohlo jednat o recept na dostatečně vyprofilované zařízení vybočující z aktuálních konvencí.

 

Zveřejněná zpráva prozradila, že společník si dříve vyžádal vzorky od Samsungu, nicméně po interním testování svěřil výrobu LG. Ačkoliv se to zatím nezdá, mobilní elektronika zřejmě stojí na dalším důležitém prahu vývoje. Velké placky evidentně vystřídají skládací zařízení, která v rozloženém stavu nabídnou velikost tabletu. Ano, tato vize tu existuje již řadu let, ovšem až nyní se technologické možnosti posunuly na realizovatelnou úroveň. Vývojáři díky tomu dostávají nástroje na výrobu smartphonů nové generace, které ještě před nedávnem patřily do říše konceptů a snů technologických nadšenců.

Autor článku Richard Streit
Richard Streit
Redaktor serveru SMARTmania.cz, fanoušek mobilní a výpočetní techniky. Vyznává a aktivně provozuje adrenalinové sporty. Mezi další zájmy patří hudba, příroda a moderní vědy. Jeho velkou vášní je Apple a partnerský web CeskyMac.cz.

Kapitoly článku