TOPlist

LG Rolly Keyboard: Bezdrátová klávesnice, kterou srolujete do kvádříku

Společnost LG představila velmi zajímavé příslušenství, které učiní z obyčejného tabletu nebo smartphonu zařízení vhodné k psaní delších románů. Nová bezdrátová klávesnice se jménem Rolly má hned několik výhod – má téměř plnou velikost, mechanická tlačítka, a přesto se dá srolovat do kvádříku o přijatelných rozměrech.

  

LG Rolly tak odstraňuje nevýhody „hadrových“ rolovatelných klávesnic, uspokojivou odezvu zajišťují tlačítka z polykarbonátu a ABS plastu. Klávesnice nabízí 4 řady kláves (včetně kláves pro ovládání hlasitosti, hudebního přehrávače apod) a obsahuje i praktický stojánek pro vložení tabletu či smartphonu.

Párování probíhá skrze Bluetooth 3.0, o napájení se stará klasická mikrotužková baterie AAA, která dá klávesnici až tři měsíce aktivního života. Rolly bude nabízena v černé a stříbrné barvě.

    

LG bude svoji klávesnici prezentovat příští týden na veletrhu IFA. Do prodeje se dostane v září ve Spojených státech, do Evropy by se měla podívat ve čtvrtém čtvrtletí. Cenu korejský výrobce zveřejní při uvedení Rolly na dané trhy.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku