TOPlist

Véčkové telefony nevymřely: LG Gentle míří na nenáročné zákazníky

Pamatujete si „véčkové“ telefony? Konstrukce tvořená dvěma oddělenými díly spojenými kloubem byla oblíbená především na počátku století. Výhody jsou zřejmé – při zachování kompaktních rozměrů bylo možné osadit poměrně rozměrný displej i pohodlnou klávesnici. Společně s rozšířením dotykových displejů se ovšem tyto telefony z trhu téměř vytratily. Čas od času se ovšem přeci jen objeví nějaký model, který se snaží oprášit slávu tohoto řešení. Se zatím posledním podobným zástupcem nyní přichází LG.

 

LG Gentle dostane do výbavy displej s úhlopříčkou 3,2 palce a rozlišením 320 × 480 pixelů. Výkon zajistí blíže nespecifikovaný čtyřjádrový procesor s frekvencí 1,1 GHz. Operační paměť s kapacitou 1 GB bude obsluhovat operační systém Android ve verzi 5.1 Lollipop s grafickou nástavbou od výrobce. Vnitřní úložiště nabídne kapacitu pouze 4 GB, naštěstí bude rozšiřitelné prostřednictvím micro SD karet.

Chybět by neměla podpora LTE sítí. Kapacita akumulátoru je pouze 1700 mAh. Pokud ovšem výrobce zvolí energeticky nenáročný čipset, mohl by smartphone dosáhnout slušné výdrže. LG Gentle je nyní k dostání na jihokorejském trhu za částku v přepočtu kolem 4200 Kč bez DPH. Zda se novinka dostane i na jiné trhy, není známo.  

Autor článku Zdeněk Beran
Zdeněk Beran
Redaktor serveru SMARTmania.cz a dalších technologických webů, fanoušek počítačového hardwaru, mobilních zařízení všeho druhu a jiné elektroniky, milovník akčních počítačových her a PUBG.

Kapitoly článku