TOPlist

LG G4 Pro: Výkonná bestie se 4 GB RAM se odhaluje v benchmarku

Domovská stránka webu SMARTmania.cz

O chystaném high-end tabletofonu od LG se v kuloárech již šušká po několik měsíců, dosud o něm však stále nebylo k dispozici příliš mnoho informací. Novinka totiž zanechala stopu v benchmarku GFXBench a z ní vychází najevo, že se jedná ve své podstatě o zvětšenou vlajkovou loď G4 (recenze) s několika vylepšeními. Úhlopříčka displeje se posune na 5,7 palců, což je o 0,2 ” více, než u modelu G4 a umístí se tak přesně mezi ten a větší G Pro 2. Rozlišení zůstane na hodnotě 1440 x 2560 px.

Další rozdíl tkví ve velikosti operační paměti, jež bude u chystaného G4 Pro zvýšena na štědré 4 GB a zvětšena bude pravděpodobně také baterie, ačkoliv konkrétní kapacitu zatím neznáme. Jinak zde opět naleznete šestijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 808 a 16Mpx fotoaparát doplněný o 5Mpx snímač vpředu.

Operačním systémem je poté Android 5.1.1 Lollipop, do prodeje by ale novinka mohla vstoupit již s novějším 6.0 Marshmallow. Vzhled zařízení zatím bohužel nemáme z čeho posuzovat, oficiálního představení bychom se nicméně mohli dočkat již 10. října a do té doby se pravděpodobně ještě nějaké informace objeví.

Autor článku Martin Pavlović
Martin Pavlović
O technologie se zajímám odjakživa. Kromě nich mě baví také urbanismus a městská mobilita, hudba a společenská témata. Nejraději trávím čas v sedle kola, na kulturních akcích, s analogem v ruce nebo doma u knih, filmů i videoher.

Kapitoly článku