TOPlist

LG údajně připravuje telefon V10 se dvěma displeji, představen má být v říjnu (aktualizováno)

Společnost LG údajně připravuje nový vlajkový model s označením V10, který má disponovat netradičním prvkem – informačním proužkem, který se bude nacházet nad hlavním displejem vedle čočky čelní kamerky. Tento telefon s kódovým označením LG-H968 již zachytila ve svých datech čínská certifikační autorita TENAA a informoval o ní i známý leaker @evleaks.

  

Hlavní displej má podle něj dostat úhlopříčku 5,7 palců a Quad HD rozlišení, nad ním se má nacházet pětimegapixelová čelní kamerka, čidlo okolního osvětlení a také úzký rozšiřující displej pro zobrazování notifikací. Vedle hlavního reproduktoru se pak nachází prvek, který vypadá jako druhý laser. Že bychom se dočkali i bleskurychle zaostřených selfies? 

Zařízení má podle fotografií dostat kovový rám a volně přístupnou vyměnitelnou baterii. Na zadní straně se nachází pro LG tradiční sestava – čočka 16Mpx fotoaparátu, duální přisvětlovací dioda, laserové ostření a trojice hardwarových tlačítek. Prostřední tlačítko pro zamykání a odemykání telefonu je nově kulaté, což naznačuje, že jeho funkce bude rozšířena o čtečku otisků prstů.

  

Uvnitř telefonu má tepat šestijádrový Qualcomm Snapdragon 808, opírající se o 3 GB operační paměti, vnitřní úložiště má dostat 64GB prostor a možnost dalšího rozšíření o paměťovou kartu. TENNA dále odhaluje podporu sítí TD-LTE, LTE FDD, TD-SCMA, WCDMA a GSM, operační systém Android a také přítomnost dvou slotu na SIM. Telefon má být údajně představen již příští měsíc.

Aktualizováno 4. září, 12:45: 

Původně jsme na základě prvních dostupných informací uváděli, že telefon na fotografiích je chystaný tabletofon LG G4 Pro/Note. Tyto spekulace byly posléze vyvráceny s tím, že zmíněný tabletofon zřejmě letos na pozdim nepřijde, a že fotografie zobrazují právě model V10. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku