TOPlist

LG G Flex 2: Zakřivený smartphone se špičkovou výbavou (video)

Při procházení obřích pavilonů výstaviště jsme pochopitelně nezapomněli navštívit společnost LG. Zde jsme si mohli vyzkoušet druhou generaci zakřiveného smartphonu LG G Flex 2, který na letošním veletrhu CES způsobil nemalé pozdvižení. V porovnání se starší generací LG neponechalo nic náhodě a novinku osadilo velice výkonným hardwarem a novou technologií samoopravitelného krytu.

 

Vzniklé škrábance se u letošní novinky opraví daleko rychleji a to v řádech několika desítek sekund. Na stánku LG jsme však narazili na kousek, který jasně ukázal limity této technologie. Regenerace krytu není všemohoucí a vztahuje se pouze na vlasové škrábance, s hlubšími vrypy se jednoduše už vypořádat nedokáže.

Největším lákadlem je pochopitelně zahnutý P-OLED panel s úhlopříčkou 5,5” a rozlišením 1080 x 1920 pixelů. Smartphone díky němu působí skutečně atraktivně, nicméně zásadní výhody s sebou toto řešení nepřináší. G Flex 2 je vůbec prvním smartphonem, který pohání špičkový 64bitový čip Snapdragon 810 s osmi jádry (2.0 GHz).

   

Pro potřeby operačního systému jsou u verze s 16GB interním úložištěm k dispozici 2 GB operační paměti. U 32GB verze potom najdeme 3 GB DDR4 RAM. Kapacita vnitřní paměti je dále rozšiřitelná díky přítomnosti slotu na paměťové microSD karty. Zajímavostí je podpora paměťových karet až do velikosti 2 TB, nicméně v současné době lze běžně zakoupit pouze microSD karty do velikosti 128 GB.

   

Na zadní straně smartphonu se nachází čočka hlavního fotoaparátu s rozlišením třináct megapixelů, vylepšenou optickou stabilizací (OIS+) a laserovým ostřením. Integrovaný akumulátor má kapacitu 3000 mAh a disponuje funkcí rychlého nabíjení. Pro získání padesáti procent kapacity stačí pouze 40 minut nabíjení. LG G Flex 2 běží na operačním systému Android 5.0 s uživatelskou nadstavbou výrobce. Ta však není nijak robustní a ctí designový jazyk Googlu. Bližší informace o výbavě najdete v našem dřívějším preview.

Autor článku Richard Streit
Richard Streit
Redaktor serveru SMARTmania.cz, fanoušek mobilní a výpočetní techniky. Vyznává a aktivně provozuje adrenalinové sporty. Mezi další zájmy patří hudba, příroda a moderní vědy. Jeho velkou vášní je Apple a partnerský web CeskyMac.cz.

Kapitoly článku