TOPlist

LG chystá návrat k Windows Phone: Model VW820 se zařadí do kategorie low-endů

V prosinci loňského roku bylo ve statistikách jisté reklamní společnosti objeveno mezi smartphony s Windows Phone neznámé zařízení s označením LG WV820. To nasvědčovalo tomu, že korejský výrobce se po několika letech přestane soustředit čistě na Android a znovu sáhne po platformě od Microsoftu. Nyní o sobě tajuplný přístroj dává vědět znovu a to přímo na stránkách výrobce. Zde je možné nalézt rovnou dva dokumenty, jež o něm hovoří.

 

Trochu nečekaně se nachází v sekci týkající se použití open-source licencí, což nejde s Windows Phone úplně ruku v ruce, jedná se nicméně o jednoznačný důkaz toho, že LG WV820 skutečně existuje. Zařízení také nedávno prošlo certifikací u společnosti Bluetooth SIG a i zde je uvedeno jako mobilní telefon. Již dřívější informace pak hovořily o přítomnosti 4,7palcového displeje s rozlišením 480 x 854 px, což napovídá, že se bude jednat spíše o low-end.


Render zařízení údajně chystaného pro amerického operátora Verizon (více zde)

LG WV820 je uvedeno jako Windows Phone a to by mohlo znamenat, že na trh přijde ještě s operačním systémem Windows Phone 8.1. Možnost, že dorazí až s Windows 10, ovšem ani tak úplně vyloučit nemůžeme. Světlo světa nedávno spatřil také render LG se systémem od Microsoftu určeného pro amerického operátora Verizon. Jestli je to právě výše zmiňovaný model nedokážeme říct, pokud ano, stále není vyloučeno, že se dočká i globální varianty.

Autor článku Martin Pavlović
Martin Pavlović
O technologie se zajímám odjakživa. Kromě nich mě baví také urbanismus a městská mobilita, hudba a společenská témata. Nejraději trávím čas v sedle kola, na kulturních akcích, s analogem v ruce nebo doma u knih, filmů i videoher.

Kapitoly článku