TOPlist

LG na CESu ukáže zcela nový 18″ displej, který lze ohýbat jako papír

LG letos zřejmě na veletrh CES nepřiveze žádný zahnutý smartphone, i když v loňském roce v Las Vegas představilo zahnutý a skvěle vybavený model LG G Flex 2 (recenze). O ohebné displeje by ale na stánku LG být nouze neměla, korejská společnost údajně veřejností odhalí svůj 18″ displej, který je možné ohýbat jako papír, byť realita zřejmě tak růžová být nemusí.

  

Prototyp tohoto displeje již LG demonstrovalo v roce 2014, tehdy měl ohebný 18″ OLED panel dosti předpotopní rozlišení 1 200 × 810 pixelů, což znamenalo jemnost pouhých 80 ppi. I samotná ohebnost se od papíru zatím dost vzdalovala, minimální poloměr ohnutí činil 3 cm. Jsme zvědaví, kam LG tuto technologii posunulo, podle listopadových informací korejského serveru Business Korea má být společnost připravena na masovou výrobu.

  

LG bude na veletrhu CES demonstrovat i nové televizní panely, které mají nabídnout vysoké rozlišení, OLED technologii a také HDR. Chybět by neměl ani futuristický koncept 55″ televizoru, který je tenký jako papír, neboť veškerá elektronika je umístěna separátně. LG také ukáže oboustranný displej využitelný na reklamních plochách a také první televizor 65palcový s rozlišením 8K (7 680 × 4 320 pixelů). 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku