TOPlist

LG Bello dostává svého nástupce: Hlavní novinkou je 5Mpx selfie kamerka

Loni na veletrhu MWC představila společnost LG levné telefony se jmény Bello a Fino, které sice mířily především na rozvojové trhy, ale nakonec si našly cestičku i k nám. Stejný záměr má LG i s novou generací modelu LG Bello, která chce po vzoru svého předchůdce přinést některé funkce známé z vlajkových lodí do nejnižšího cenového spektra.

  

LG Bello II také se svým předchůdcem sdílí poměrně značnou část výbavy, opět před sebou máme 5palcový telefon s FWVGA displejem (480 × 854 pixelů), čtyřjádrovým procesorem od MediaTeku o taktu 1,3 GHz, 1 GB RAM a 8 GB rozšiřitelné vnitřní paměti. Hlavní fotoaparát si ponechal rozlišení 8 megapixelů, na 5 megapixelů však narostlo rozlišení čelní kamerky. Tvorbu selfies navíc podporují softwarové funkce Gesture shot (pro pořízení snímku gestem) a Selfie Flash (rozsvícení čelního displeje pro částečné nahrazení blesku).

  

Bezdrátovou konektivitu tvoří Wi-Fi 802.11 b/g/n a Bluetooth 4.0, maximum u operátorských dat je 3G. Telefon přijde na trh ve variantách pro jednu a dvě SIM karty. Energii LG Bello II bere z 2 540mAh baterie, operačním systémem je Android ve verzi 5.1.1 Lollipop překrytý nadstavbou UX 4.0. Díky ní lze využívat například funkce Knock Code pro odemykání telefonu předvolenou sekvencí poklepání. LG Bello II půjde do prodeje v bílé, černé, titanové a zlaté barvě, nejprve v Latinské Americe, později v tomto čtvrtletí v přijde i do Evropy. Cena telefonu bude odhalena později. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku