TOPlist

LeTV Le Max Pro: Qualcomm představil první smartphone se Snapdragonem 820

Svoji tiskovou konferenci měla na veletrhu CES i společnost Qualcomm, přičemž nejžhavějším tématem byl aktuální vlajkový čipset Snapdragon 820, který v letošním roce uvidíme ve většině těch nejvybavenějších smartphonů. První z nich představil přímo Qualcomm, nepochází však od žádné u nás zavedené značky, ale od čínského výrobce LeTV, který za celý loňský rok prodal 4 miliony telefonů. 

  

Telefon se jmenuje LeTV Le Max Pro a stává se výkladní skříní technologií od Qualcommu, kromě Snapdragonu 820 obsahuje i technologii Snapdragon SenseID, tedy sonické rozpoznávání 3D otisků prstů, pro nějž slouží čtečka umístěná na kovových zádech. Svým designem tak trochu připomíná poslední modely řady Mate od Huawei.

Telefon navíc podporuje nový standard Wi-Fi 802.11ad, čímž si pro sebe uzurpuje prvenství i v této kategorii; a nechybí ani podpora Qualcomm Quick Charge pro rychlé nabíjení – z nuly na 60 procent se 3 4000mAh nabije za půl hodiny. Další výbava zahrnuje 6,33″ displej s Quad HD rozlišením, 4 GB RAM a fotoaparát s optickou stabilizací a rozlišením 21 Mpx. 

  

Snapdragon 820 přijde i ve variantě pro automobily, ponese označení 820A a bude schopen zpracovat obrovské množství dat – např. sledovat pomocí senzorů a kamer pohyb řidiče, poskytovat obraz pro několik 4K displejů současně, zprostředkovat navigaci a asistenci v reálném čase.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku