TOPlist

Letos údajně přijdou tři iPhony, vrátit se má čtyřpalcový model z polykarbonátu

Apple v loňském roce podlehl tlaku konkurence, která uvádí na trh telefony s čím dál větší úhlopříčkou, což paradoxně firmě z Cupertina pomohlo k nebývale skvělým prodejům iPhonů. Pro loajální fanoušky čtyřpalcových modelů nechal Apple v nabídce předloňské modely iPhone 5s a 5c, a překvapivě právě druhý model by se měl letos údajně dočkat nástupce.

 
Posledními čtyřpalcovými jablečnými telefony jsou iPhone 5s a 5c

Zdroje blízké serveru DigiTimes tvrdí, že kromě očekávaných pokračovatelů loňských modelů 6 a 6 Plus přijde letos i čtyřpalcová polykarbonátová reinkarnace iPhonu 5c. Na rozdíl od vyšších modelů, které bude pohánět procesor A9, má být „iPhone 6c“ poháněn současnou generací A8. Displeje všech tří modelů mají být vyrobené technologií LTPS a chráněné sklem Gorilla Glass, stejně tak má být společným jmenovatelem nových iPhonů čtečka otisků Touch ID a NFC čip pro platby skrze Apple Pay. iPhone 6s a 6s Plus má údajně montovat Foxconn a Petragon, menší polykarbonátový model má vzejít z továren společnosti Wistron.

  

Pochopitelně výše uvedené informace jsou pouhými spekulacemi, ovšem ani ty nemůžeme brát na lehkou váhu – například podoba iPhone 6 byla prozrazena již loni v březnu.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku