TOPlist

Lenovo Vibe S1: Duální selfie kamera a líbivý design (videopohled z IFA)

Značka Lenovo do Berlína přivezla smartphone vyšší střední třídy, který cílí především na milovníky selfies. Pro tyto účely se nad pětipalcovým Full HD displejem nachází hned dvojice kamer – hlavní má rozlišení 8 Mpx, sekundární má 2 Mpx. Tato kombinace je užitečná při zachycování hloubky scény; skrze editor následně lze vymazat nežádoucí scénu za vámi, rozmazat pozadí či upravit hloubku ostrosti. Praktickou ukázku naleznete v našem videopohledu.

Slušný základ v elegantním kabátku

Primární fotoaparát zasazený do skleněných zad disponuje rozlišením 13 megapixelů, přítomnost mu dělá duální LED dioda. Škoda jen, že Lenovo svůj telefon nevybavilo hardwarovou spouští.  Lenovo Vibe S1 pohání osmijádrový procesor od MediaTeku MT6752 s taktem 1,7 GHz, k ruce mu jsou 3 GB RAM.

 

Fotografie lze ukládat na 32GB vnitřní úložiště, které lze navíc rozšířit paměťovou kartou o velikosti až 128 GB. Telefon podporuje sítě LTE, a nechybí ani podpora dual SIM. Telefon má rozměry 143,3 × 70,8 × 7,8 mm a hmotnost 132 gramů.

  

Přední a zadní stranu kryje sklo Gorilla Glass, boky jsou vyrobeny z hliníku. Design telefonu se opravdu povedl, záda jsou jemně zaoblená a celkově telefon velmi dobře padne do ruky. Baterie telefonu má kapacitu 2 500 mAh, operačním systémem je Android 5.0 Lollipop. Model Vibe S1 bude na našem trhu k dispozici v bílém a barevném provedení od prosince za přijatelnou cenu od 9 999 Kč včetně DPH.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku