TOPlist

Lenovo představilo Vibe S1 Lite: Posvítí si na selfies

Lenovo v rámci veletrhu CES představilo (staro) nový smartphone Vibe S1 s přídomkem Lite. Původní model (recenze) byl přeborníkem na tvorbu selfies a pro tyto účely byl vybaven duálním fotoaparátem na čelní straně; jeho nástupce má vepředu pouze jeden fotoaparát, ten je však na oplátku spárovaný s LED diodou pro pořizování autoportrétů v horších světelných podmínkách.

  

Lenovo Vibe S1 Lite je telefon střední třídy s pětipalcovým Full HD displejem, kovovým rámečkem a poměrně atraktivním designem. Jeho hardwarová výbava je o něco horší než nabízí jeho předchůdce, o pohon se stará osmijádrový procesor MediaTek MT6753 s taktem 1,3 GHz a 2 GB operační paměti. Pro ukládání dat slouží 16GB vnitřní úložiště, případně slot na paměťovou kartu. Telefon by měl dostat globální podporu sítí LTE a verzi obsahující dva sloty na SIM karty.

    

Nezajímavějším prvkem tohoto smartphonu je čelní fotoaparát. Použit byl 8Mpx senzor od Sony s velikostí pixelu 1,4 mikronu a optika tvořená pěti členy. Na selfies si lze posvítit přisvětlovací LED diodou. Hlavní fotoaparát na zádech pochází od Samsungu, má rozlišení 13 megapixelů, disponuje fázovým autofokusem a duální přisvětlovací diodou.

  

Kapacita baterie poskočila na 2 700 mAh, operačním systémem zůstává Android 5.1 Lollipop. Lenovo Vibe S1 Lite bude prodáváno za 199 USD (asi 5 tisíc korun bez DPH), o jeho dostupnosti v tuto chvíli nemáme žádné informace.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku