TOPlist

Lenovo S90 a P70: Dva nové pětipalcové smartphony vstupují na český trh

Lenovo uvádí do prodeje na českém trhu dvojici nových smartphonů s pětipalcovým displejem. Prvním z nich je model S90, který láká především na hliníkové tělo s tloušťkou 6,9 mm a stylový design, u nějž se nemůžeme ubránit dojmu, že byl inspirován šestou generací iPhonu. K dispozici je pětipalcový Super AMOLED displej s rozlišením 720 x 1280 px, 64bitový procesor Qualcomm Snapdragon 410 se čtyřmi jádry a 2GB operační paměť.

 

Příznivce selfies potěší osmimegapixelový přední fotoaparát s BSI senzorem, zadní snímač se senzorem PureCel pak dostal do vínku rozlišení 13 Mpx a doplňuje jej diodový blesk. Pro uživatelská data je připravena 32GB interní paměť, nelze ji však dále rozšiřovat. Lenovo S90 podporuje dvě SIM karty na příjmu a nechybí ani LTE. Při životě novinku drží baterie o kapacitě 2300 mAh.

 

Pokud vám na současných telefonech vadí často pouze jednodenní výdrž, mohl by vás zaujmout druhý model P70. Ten totiž nabídne akumulátor o solidní kapacitě 4000 mAh, jenž má spolu se softwarem pro úsporu energie zajistit alespoň třídenní výdrž i při náročnějším používání. Baterii je přitom možné nabít už za jednu hodinu a pomocí technologie OTG charging lze z Lenova dobíjet i jiná zařízení. Dopad na hmotnost přitom není nijak značný, jelikož se svými 149 gramy vám telefon kapsu rozhodně neutrhne.

 

O dostatek výkonu se postará osmijádrový procesor MediaTek MT6732, kterému sekunduje 2GB operační paměť. Zařízení dostalo do vínku pětipalcový IPS displej s HD rozlišením a opět se můžeme těšit na podporu dvou SIM karet a LTE. K dispozici je 13Mpx fotoaparát doplněný o přední snímač s rozlišením 5 Mpx. Tentokrát se nezapomnělo ani na slot pro paměťové karty, pomocí nichž rozšíříte 16GB interní úložiště.

 

Oba smartphony mají shodně předinstalován operační systém Android 4.4 KitKat, o aktualizaci na Android 5.0 se výrobce nezmiňuje. Lenovo S90 bude k dispozici za poměrně sebevědomou cenu 9 499 Kč, model P70 pak za o poznání sympatičtějších 6 499 Kč.

Autor článku Martin Pavlović
Martin Pavlović
O technologie se zajímám odjakživa. Kromě nich mě baví také urbanismus a městská mobilita, hudba a společenská témata. Nejraději trávím čas v sedle kola, na kulturních akcích, s analogem v ruce nebo doma u knih, filmů i videoher.

Kapitoly článku