TOPlist

Lenovo K3 Note: Citrónový tabletofon s neobvyklým prvkem na zadní straně

Na včerejší tiskové konferenci Lenovo překvapivě neodhalilo očekávanou vlajkovou loď Vibe Z3 Pro, ale “pouze” levný tabletofon K3 Note. Ten se má stát novou tváří chystané “citrónové” řady, přičemž společným prvkem těchto zařízení má být žlutá barva a logo výrobce umístěné ve vystouplém kolečku na zadní straně. Tento zajímavý prvek však bude mít zřejmě vliv na nestabilitu telefonu položeného na záda.

 

Čelní stranu zařízení tvoří 5,5″ displej s Full HD rozlišením (1 080 × 1 920 pixelů, 401 ppi), nad nímž je umístěna 5megapixelová kamerka. Snímač na zadní straně dispnuje rozlišením 13 megapixelů a společnost mu dělá duální přisvětlovací dioda. Telefon váží včetně 3 000mAh baterie 150 gramů a v pase má pouhých 7,6 mm.

      

Výkonnou jednotkou je osmijádrový 64bitový MediaTek MT6752 s taktem 1,7 GHz opřený o 2 GB operační paměti. Vnitřní paměť o kapacitě 16 GB lze rozšířit paměťovou kartou až do velikosti 32 GB. Kromě ní telefon dokáže pojmout ještě dvojici SIM karet, z nichž jedna je schopna pracovat v sítích LTE. Bohužel zatím nevíme, zda bude telefon nabízen globálně a zda bude podporovat u nás používané frekvence LTE. 

       

Na čínském trhu tento model zaujme především nízce posazenou cenou 899 jenů (3 700 Kč bez DPH), díky níž bude konkurovat zejména nastupujícím čínským drakům Xiaomi nebo Meizu. Za 999 jenů (4 000 Kč bez DPH) lze navíc zakoupit vylepšenou verzi s vibračním reproduktorem pro kvalitnější reprodukci hudby.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku