TOPlist

Lenovo chystá fotomobil Vibe Shot: Slušná výbava a originální design

Čínský výrobce Lenovo se podle posledních zpráv chystá obohatit svoje portfolio o zajímavý telefon, který svým názvem a vzhledem zadní strany jasně dává najevo, že s ním máme počítat mezi těmi nejlepšími fotomobily. Tyto ambice má však prakticky každý dnešní smartphone vyšší třídy, čím se tedy bude chtít Lenovo odlišit?

  

Ve prospěch Lenova a jeho chystaného modelu Vibe Shot má hovořit trojice LED diod různých barev, optická stabilizace, BSI senzor a spekuluje se také o ostření laserem. Samotný čip fotoaparátu bude disponovat rozlišením 16 megapixelů, chybět nebude ani hardwarová spoušť. Rozlišení čelní kamerky zatím zůstává tajemstvím, displej má disponovat úhlopříčkou 5 palců a rozlišením Full HD.

  

Výkonem se má jednat o velmi slušnou střední třídu – procesor Qualcomm Snapdragon 615 mají podpořit hned 3 GB operační paměti, vnitřní paměť o kapacitě 32 GB má být rozšiřitelná paměťovými kartami až do velikosti 128 GB. Rendery zařízení naznačují, že alespoň část telefonu bude vyrobena z kovu a k dispozici bude minimálně trojice barevných variant. Na palubě Lenova Vibe Shot má běžet Android ve verzi 5.0, dostupnost a cena jsou ale prozatím neznámé veličiny.  

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku