Sledujte nás na YouTube

Pro začátečníky: Jak odstranit účet na Facebooku?

Máte potíže s tím, abyste svůj telefon udrželi dál od těla a neubráníte se nutkání nepřetržitého sledování nově nasdílených fotografií či statusů vašich přátel? Nebo jste jednoduše procitli a zjistili, že vám Facebook moc zasahuje do osobního života? Ať už jsou vaše důvody jakékoliv, účet na Facebooku se dá jednoduše odstranit a my vám poradíme, jak na to.

Jak deaktivovat nebo trvale smazat účet na Facebooku?

1. Přihlašte se do svého Facebook účtu.

2. Klikněte na malou šipku v horním modrém ovládacím panelu.

1

3. Vyberte možnost Nastavení.

2

4. V levém sloupci vyberte sekci Zabezpečení.

3

5. Vespod se nachází položka Deaktivace účtu, na kterou klikněte a následně vyberte možnost Deaktivujte svůj účet.

6. Můžete být požádáni o opětovné zadání vašeho hesla, zadejte jej.

7. Facebook vás bude chtít ještě trochu vyzpovídat a bude vás chtít od smazání či deaktivace účtu odradit. Pokud jste si naprosto jisti, že se chcete oprostit od digitálního světa, a vymazat tak svou digitální stopu, vyplňte důvody deaktivace účtu, zaklikněte možnost Odhlášení e-mailů a klikněte na tlačítko Deaktivace.

6

  • Pozn.: Facebook nabízí možnost ponechání účtu pro fungování Messengeru. Váš profilový obrázek zůstane netknutý, lidé s vámi budou moci komunikovat, vyhledat vás a označovat v příspěvcích.

8. V případě, že chcete u sebe mít i svou osobní složku, kterou vám precizně připravil Facebook, zavítejte opět do sekce Nastavení. Ihned vespod v sekci Obecné je položka „Stáhněte si soubor se svými daty z Facebooku“, pomocí které si stáhnete veškerá osobní data (fotografie, videa, příspěvky, konverzace).

0

9. Pokud vám deaktivace nestačí, můžete přistoupit k samotnému smazání celého účtu z povrchu zemského kliknutím na speciální odkaz. Jakmile smazání stvrdíte svým souhlasem, máte hotovo a jste volní.

7

Xaver Jandura

Milovník „road trip" cestování a exotického jídla, velký fanoušek a zároveň kritik Apple zařízení, rád boxuji, cvičím jógu a přemýšlím u sklenky vína.

4 komentáře

  1. Nechce se mi věřit, že po smazání účtu dojde i ke kompletnímu smazání dat na jejich serverech…

    • Petr (neregistrovaný)

      Nedojde, ja to zkusil uz driv smazat ucet a po dvou letech jsem se zkusmo prihlasil a vse bylo jako driv, kdyz jsem to mazal.

      • onik81 (neregistrovaný)

        Dříve nešlo mazat a jen deaktivovat. Dnes je na výběr. Po smazání se smaže jen část. Část zůstává facebooku. Vím, že minimálně zprávy zůstanou v historii protistrany, ale na profil už se nikdo neprokliká. A tuším, že je taky ochranná lhůta. Během ní se může uživatel přihlásit a tím dá najevo, že chce smazání zrušit.

  2. Ano v podmínkách pro trvalém smazání přes ten odkaz to je, tuším že čtrnáct dní, pokud to člověk nevydrží a přihlásí zlse, proces že zruší a musí to podstoupit znovu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *