TOPlist

Bug v iOS 9: Nechte během několika vteřin zmizet všechny aplikace, včetně těch systémových (video)

Operační systém iOS 9 obsahuje zajímavý bug, díky kterému můžete dočasně nechat zmizet libovolnou aplikaci, a to včetně těch systémových. Stačí si pouze vytvořit novou složku, případně využít některou již vytvořenou (její název nehraje roli). Do té přesuňte aplikaci, kterou chcete nechat zmizet. Důležité ale je, abyste ji přesunuli na samostatnou „stránku“ ve složce.

To provedete tak, že ikonku aplikace přesunete na poslední stránku složky (poslední tečka), kde se klidně mohou nacházet i jiné aplikace. Následně ji pustíte a poté znovu přetáhnete, nyní však už na zcela novou (prázdnou) stránku složky, která se automaticky vytvoří. Prst stále držte na přesouvané ikoně a do toho zmáčkněte středové tlačítko. Ikonka najednou „odletí“ k levému hornímu rohu a na ploše ani ve složkách už ji nenajdete. Přes Spotlight vyhledávač ale bude dále dostupná. Postup můžete opakovat pro libovolný počet aplikací.

Tento stav vydrží až do restartu zařízení, po kterém se skryté aplikace zase objeví. Díky tomuhle vtípku můžete řadu méně zkušených uživatelů poškádlit právě tím, že jim necháte z hlavní obrazovky zmizet některé důležité aplikace.

Autor článku Michal Javůrek
Michal Javůrek
Nadšenec do mobilních technologií, vášnivý fotograf, cyklista a sběratel starých telefonů. Pokud zrovna nesedím u počítače, najdete mě v přírodě s fotoaparátem přes rameno, nebo v sedle na kole.

Kapitoly článku