TOPlist

K Instagramu se každý měsíc připojí 400 milionů uživatelů, denně nahrají 80 milionů fotografií

Ve Facebooku mají evidentně ten správný cit pro nakupování a provozování sociálních sítí a messengerů. Sám Facebook nedávno překročil miliardu uživatelů přihlášených v jeden den, WhatsApp ohlásil 900 milionů aktivních uživatelů a nyní ohlásila významný milník i obrázková sociální síť Instagram – 400 milionů lidí, kteří se připojí alespoň jednou měsíčně.

  

Když Facebook v roce 2012 kupoval Instagram za miliardu dolarů, měla tato sociální síť aktivních 30 milionů uživatelů. Loni v prosinci to bylo 300 milionů, čili posledních 100 milionů lidí přibylo za posledních devět měsíců, více než 50 procent z Evropy a Asie, nejvíce z Brazílie, Japonska a Indonésie. Více než 75 procent uživatelů Instagramu pochází zpoza hranic USA, každý den se na síti objeví více než 80 milionů nových fotografií.

Odkaz na Google Play Odkaz na App Store Odkaz na WP katalog

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku